søndag den 3. juni 2012

ind mellem lå den gamles venner som egyptiske mumier rundt omkring i huset.  Nogen havde til det sidste prøvet at grave sig ned som muldvarpe i et muldvarpeskud, men de fleste lå blot afsjælede hen. En slags balsamerede råbeapparater uden organer men luftige alligevel. Når vi gik tæt på kunne vi lugte formalinen. Den gærede drik de drak mens de mistede livet.

-Hvad med at sige de ligger dybt nede i en pyramide, og vi er kun kommet ind fordi vi har kravlet gennem mørke og fjernet paneler og lagt en masse dunkrafte ind for at forstå det sprog de talte. Det gider jeg ikke jens.  Døren står åben. det er bare fyrsvampen.
det der er ikke fyrsvampen. Det er Nepatite Aktut.  Han boede i theben og levede fortrinsvist af mus og bølger. Han havde ikke meget håb niels. Men guderne var mange.  Han tilhørte eliten. Hele hans liv så han slaver bære sten til hans grav. Han elskerinder skulle ligge ved hans side. Hans husdyr skulle  ned i hans kammer. Yndlingsordene var davre og dax og klinkegulv. De skulle også med ham ned.  Så han kunne fortsætte hvor han slap.